Tema je nebeska. Inspiracija.

on

Priča o tome kako privlačiš dobro, navikavaš se na lepo, lepše, još lepše, pa tražiš sve više, pa očekuješ sve bolje, pa se daješ, pa opet uzimaš… Da li tu ima mesta strahu da će se to pretočiti u nešto obično, svakidašnje, već viđeno, da više nećeš užarenih očiju, ustreptalog srca, isprekidanog daha, upijati svu raskoš i izazov života …
O tome i još o ko zna čemu..

Šafran u rano proleće

A tema… Tema je nebeska. Inspiracija. Dakle, bez ograničenja. Razmašite se, sve je dozvoljeno. Zaronite u mirisnu livadu, neka vam žuti šafranov polen zagolica podjednako i maštu i nadraži nosnice. Podignite glavu, zatvorite oči, upijajte stidljive zrake prolećnog sunca već sad spremnog za letnji urnebesni valcer. Spremno i hrabro zagazite u hladan planinski potok – okrepiće vas i izoštriti vam sva čula. Pređite na drugu stranu preko brvna obraslog mahovinom, zastanite, osvrnite se, u očima drugih videćete svetlost kojom sijate i ljubav kojom zračite.

Nema tajni, skrovitog značenja. Sve je vrlo prosto, jednostavno, samo ga mi, ljudi, činimo teškim i pravimo lavirint od uzburkanih emocija. Izlaz je u čistom srcu, u oku koje zadovoljno trepče i usnama koje se osmehuju. U rukama koje se pružaju u uzimanju i davanju, koje se šire u slatkom iščekivanju..

Inspiracija. Nepresušni izvor. Ne zavisi od godišnjeg doba, da li će biti kišno proleće, sušno leto, jesen otežala od bogatog roda, zima bez pahulja, .. Zavisi od toga znamo li da idemo u korak sa svim tim promenama koje se, ipak, dešavaju i u nama. Ipak je i do nas.
I zato, negujte svoje ljubavi, razvijajte ih, dajte im šansu. Za sebe uvek želite samo najbolje!

Stara vodenica

Bio je ovo divan martovski dan i moj prvi susret sa slapovima Taorskih vrela smeštenih u masivu Valjevskih planina, u podnožju planine Povlen. Vrela izbijaju iz pećinskog otvora u podnožju krečnjačkog platoa u selu Donji Taor, stvaraju brojne slapove i vodopade i ulivaju se u reku Skrapež, pritoku Zapadne Morave. Nekada je ovde bilo 12 vodenica, ali ih je odnelo vreme, voda, nebriga, nemar. Dok je nas koji ćemo obilaziti ova napuštena područja živeće i ove priče. Ne dajte da i njih proguta vreme….iDok Fotografije Taorskih vrela su nekad ponosito krasile svaku brošuru koja je slu

Zvoncajte