ZvoNcari (ako zvoNca Ona – zvoNcaćemo i mi!)

Uvodna reč urednika sajta Zvoncara.com:

Imaju šta da kažu, vole da se igraju, hoće da pišu. Oni su – Darko Ivković i Mirko Milovanović, gosti-blogeri u današnjem izdanju sajta Zvoncara.com. “Pa, evo, pljucnite u šake, olovke u ruke i raspredite priču kako vam je volja. Mahnite krilima poput leptira koji, u naizgled beznačajnoj igri, pokreće svoje snove i pravi tornado u drugom delu sveta…”. Rekoh im tako, a oni, sad ćete da vidite i čujete, dečije razdragano i neuhvatljivo, genijalno ili besmisleno – prosudite sami, napraviše ovu šaljivu pričicu. Nemam više šta da dodam, već – čitajte, slušajte, uživajte, i – smejte se, ljudi!

………………………………………….

(Interaktivan tekst koji se čita uz pomoć multimedijalnih sadržaja sa youtuba).

Jednog dana, jedan čovek je vozio jedan zeleni bicikl iza jednog crvenog autobusa i nagutao se izduvnih gasova.

Tog trenutka je pozvao jednog virtualnog sina i viknuo u slušalicu: ” Ušla mi je voda u cevi!” Sin je zaurlao iz sveg glasa : ” Tata, tebaju nam isterivači! Moramo im uputiti poziv koji se ne odbija!” Od tog trenutka više ništa nije kao što je bilo niti će ikada biti.

Jednog jutra na jednoj planini skupilo se 20 hrabrih isterivača vode iz cevi sa specijalnim prevoznim sredstvima na dva točka i sopstveni pogon. Posle uobičajenih pozdrava, grljenja i ljubljenja odigrali su tradicionalni ples…

… i krenuli u nemoguću misiju.

Krenuli su da se penju na Rajac pod jezivim uslovima: sunčan dan, 20 stepeni, slab vetar. Borili su se sa raznim preprekama, asfaltnim putevima, makadamskim putevima, šumskim putevima, livadama i pašnjacima, razređenim vazduhom… Sretali su razne opasne životinje: jagu, kravu, mačku, miša, kera i puža…

https://www.youtube.com/watch?v=uUnT1MEFkbU

Jedino što su imali sa sobom je čarobni napitak od egzotične biljke koja raste u našoj zemlji i zove se šljiva. Jedini problem kada popijete čarobni napitak je taj što sve zaboravite. Sećate se samo da ste se dobro proveli, smejali, sa ljudima koje volite i koji vas vole. Koji su vam drugari.

BUDITE ORIGINALI, A NE LOŠE KOPIJE.

P.S. Voda je isterana, ali moraćemo gume da menjamo… Tako, da – očekujte nas ponovo!

Zvoncajte