“Dionis”, emisija za ljubitelje života

“Najviše mi se dopalo kad si rekla da si napravljena od dobrog materijala”; kroz osmeh mi kaže kolega, koji je slušao emisiju. “Super si pričala, a posebno je zanimljiv onaj deo o Kamenoj Gori, i kako su neki od vas spavali u štali”; piše mi drugar u poruci. “Zar vi žene na tom maratonu stvarno pravite frizure i spavate sa fiklerima?” – slušao i komšija emisiju, pa mu neobično. “Odlična priča, odlična muzika, svaka čast celoj ekipi “Dionisa!”; “Mogu ti reći da je intervju baš odličan! Sve si lijepo ispričala i jako je zanimljivo. Jedino je muzika malo preduga, ali u suštini je super urađena emisija” – to kaže Ilija; “Mnogo dobre priče, super voditeljka, divna muzika, odlična emisija! Bravo”; “Predivnoooooo. Baš sam uživala!!!”; “Emisija je predivna, i ti si zvučala odlično. Za kratko vreme, dosta si rekla. Teško je i opisati ono što mi na planini doživljavamo”; “Bravo, ponosan sam što smo kolege”… I još mnogi drugi komentari pristižu mi u nedeljno veče, na Aranđelovdan, 21.11.2021., nakon što je na Radio Beograd 2 završena Emisija za ljubitelje života – “Dionis”.

Na poziv autorke, Dijane Ivanović, bila sam gost “Dionisa”, emisije posvećene uživanju u životu, koja nudi brojne delicije na “Dionisovom hedonističkom meniju”. Najava je bila predivna, topla, prijateljska, i već je to bila priča za sebe: “Samouverenu i buntovnu, život ju je ozbiljno izazivao. Svesna da je život trka na duže staze, podučena treninzima, uvek je tražila balans, ali i čekala trenutak da počne da živi punom snagom. A, taj trenutak bio je pogled na jednu slilku Golije u vatrometu broja, sa mnogo ljudi na biciklima u daljini. Poželela je da i ona bude deo te slike. Od tada, za njom su hiljade kilometara drumske, pa planinske vožnje, sunca, kiše i snega, do srži svake koščice; ljudske lepote i dobrote koju pamti i beleži slikom i rečju na svom sajtu Zvoncara“.

Nakon takvog uvoda, zajedno sa slušaocima, Dijana se prepustila čaroliji i snazi mojih biciklističkih putovanja; uživalo se u prelascima preko jezera, kroz šume, preko brda i planina, sve do mora: prošli smo kroz brojna sela i gradove, susreli se sa legendama i neobičnim narodnim pričama i misterijama; žustro se spuštali niz padine Jadovnika, pod snažnim naletima kiše penjali na Kamenu Goru, i svi su, bez izuzetka, kisnuli sa mnom; u Pavinom Polju smo konje jahali, i na Gučevu smo bili, prošli kroz Godovsku pećinu zajedno sa Cakom, ali u Rožaje ipak na „običan“ granični prelaz ušli; bili smo na Velebitu podno Tulovih greda, i na mitskoj Veleži; u tišini se molili pred svetinjom na Ostrogu; proklizavali na nezgodnom terenu, plakali u teškim trenucima, ali se i radovali kada su sve dramatične situacije srećno okončane.

Bilo je to dinamičnih sat vremena, gde se uživalo u svakoj minuti razgovora, ali i muzike. „Ko je muzički urednik?“, pitam Dijanu. „Peđa Vasić“, odgovara. „Ahaaaa, pa super! Peđa je moj drugar sa plesa!“ „Jesi sigurna? Da ga pozovemo, da mu se javimo?“, u neverici će Dijana. „Da, da, sigurna sam, pozovi, odavno se nismo čuli ni videli“. Dijana uzima telefon, tap tap tap, zvoni, Peđa se javlja: „Hej, znaš šta, upravo sam završila sa snimanjem „Dionisa“, i bila mi je gošća žena koja je toliko pričala o svojim dogodovštinama na biciklu, na planini, da i nećeš imati prilike da se istakneš, nije ti ostavila mnogo prostora za muziku. Uostalom, evo, čuj je, pa neka ti sama kaže!“ Jedva sam dočekala da se i ja nadovežem: „Heeeejjj, Peeeđa, pa gde si, druže, očekujem najbolje muzičke numere uz moje priče! Ma, šala mala, ti si profesionalac, znam da će sve biti savršeno, kao i uvek! Nego, kad ćemo na ples??“.. I nastavismo tako, u super-dobrom raspoloženju, i padoše dogovori za naredna druženja, ali i putovanja, snimanja za RTS… I tako to… Šta se već može očekivati od ljubitelja života!!

Naravno, kao što rekoše moji drugari, kolege, porodica, muzika koja je povezivala moje priče je bila predivna, snažna, raskošna, i učinila me srećnom. Bio je to kompletan doživljaj!  Hvala svima na predivnom nedeljnom popodnevu, hvala na slušanju, pozdrav svima, i – idemo dalje, naravno!

A, link za emisiju je ovde.

Zvoncajte