Moj Plavi Dečko, koji je mnogo obećavao

I koji se svim silama trudio da obećano i ispuni.

Moj prvi bicikl, srebrno-plavi KTM, poveo me je u jednu novu životnu avanturu. Kao i uvek kad se zaljubiš, pomisliš kako je ovo Ono Pravo i kako će večno da traje.

Na Kopaoniku
Na Kopaoniku
Na Durmitoru, Čiker maraton
Na Durmitoru, Čiker maraton. Foto: A. Lazović
Na Markovom kamenu
Na Markovom kamenu, Kopaonik

Uzajamno poštovanje bilo je osnov svega. Svaki susret s Njim bio je podrhtavanje. Kako i neće, kad su moje prve vožnje odmah bile i jake grupne, drumske ture, koje sa sobom nose veliki izazov, na neki način i rizik. Prvi prelazak preko Pančevačkog mosta, na putu za Kovačicu, nikad neću zaboraviti. Bila sam sigurna u svoju fizičku spremnost i mentalnu snagu, ali ni malo iskusna po pitanju kretanja biciklom frekventnim beogradskim ulicama. Ali, kako to već u životu biva, i kao što mi se i mnogo puta kasnije potvrdilo, kako zračiš, tako i privlačiš. Na moj nemi poziv, uvek bi se našao i neko da mi pomogne, i tako bih dobijala pregršt uputstava, ali i konkretnu pomoć u vidu znakovnih signala kojima se služe biciklisti.

Vodio me je tako moj Lepi Plavi Dečko, bili smo prepoznati kao dobar par, vrlo usklađeni, zaljubljeni. Nije bilo prepreka za nas. Do Šapca, Vršca, belocrkvanskih jezera, preko Debelog brda i Bajine Bašte, sve do Tare, nazad preko Ljubovije, Valjeva, Uba. Na Smederevsku jesen, pa u krug preko Kovina. Svuda smo stizali.

U nadolazećem periodu ja želim sve više, dajem sve više, spremna sam za još. Moj Plavi Dečko je zadovoljan postojećim, ne bi On tu ništa da menja, baš nam je dobro išlo… Početna zbunjenost prerasta u pritajeno nezadovoljstvo, a zatim se oslobađa , eskalira i pretvara u novi životni izazov. Trezveni i svesni, mi se razdvajamo. Vreme je za nove početke.

Velika vrućina, težak teren oko Ivanjice, On i ja zajedno

 

Podelite...Share on Facebook28Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone