Dobra deca idu na Čiker MTB maraton! Hoću i ja!

Još jedan jun, i još jedna Čiker-ekskurzija!

Mama i tata ni ove, 2016. godine, nisu imali ništa protiv da me puste na maraton, u režiji MTB Čiker-kluba iz Kraljeva. Kažu, tamo dolaze sve dobra deca, koja se bave sportom, dobro uče, vole prirodu, ne piju, ne puše, rano idu u krevet, … Kud ćeš bolje! Nešto sam im ja prećutala, nešto i nisu mogli da znaju, druga je to generacija, i duga je to priča! Setih se, samo se jednom tata naljutio na mene, kada je došao u školu, na roditeljski, a na oglasnoj tabli u hodniku moj tekst sa maturske ekskurzije.. Moram da priznam da nisam razmišljala da bi moglo da dođe do toga da taj tekst pročita i moj tata… Hm… A, šta je mislio da se radi na ekskurzijama?! Uspela sam nekako da se „izvučem“, rekla mu da sam pola izmislila, ne bi li priča bila interesantnija, i tata je objašnjenje „progutao“. Posle toga sam jedan period pred svaki izlazak dolazila pred njega, jer me je mama obavezno „cinkarila“: „Idi da te tata vidi kako si se obukla“, „Joj, mama, pa video me je neki dan kad sam izlazila“, „Neka, neka te vidi opet“, „Vidiš li ti kakvu ti ćerka haljinu nosi?“, … I, tako… Prošlo je i to. Sve prođe.

Čiker MTB maraton 2016 - Okupljanje na gradskom trgu u Kraljevu
Čiker MTB maraton 2016 – Okupljanje na gradskom trgu u Kraljevu

 

I, da se vratimo na maraton. Dođe taj 25. jun, a evo i nas, pristigosmo sa svih strana, ali nam je jezik zajednički: ljubav prema životu na naš način! Ima li ko iz Beograda? „Imaaaaaa!“, iz Bijeljine? „Evo meeeeee“, iz Stepojevca? „Tu smooooo“, iz Crne Gore? Slovenije? Nemačke? Italije? Mađarske? Domaćini – Kraljevo, Vrnjačka Banja? …… Pa, kakva energija, ljudi moji, preplavili smo kraljevački trg zadovoljstvom i urnebesnim smehom! Stvorene su najfinije emocije, koje nas vezuju za dugi niz godina. Meni je četvrti put da sam na ovom maratonu: godina po godina, i ja se nadam svom Čiker-punoletstvu! 

Rukovodstvo Čiker-MTB kluba, i organizatori maratona

Uđosmo u zgradu Gradske uprave, na „svečani koktel povodom otvaranja Čiker-MTB maratona 2016“. Prigodni pozdravni govor od strane organizatora, ispred svih od našeg Radoslava Golubovića – Goluba, pa zatim i ostalih, zaduženih za brojne naše želje i pozdrave, a iznad svega za našu bezbednost, usledio je u Klubu odbornika. Lepo nam je bilo, poslužili smo se raznim božanstvenim đakonijama, slanim i slatkim, ali da nam od tog slatkog ne bi sutra bilo malo i gorko, tj da bi bili spremni za prvi dan maratona, ubrzo smo se i razišli. Spavanjac je organizovan u „Domu učenika srednjih škola“. Vrućina je nesnosna, nije lako uvesti se u san, nestrpljenje nas sve više obavija, ima i malo treme…

Ma, biće to sve dobro! Sutra je novi dan i naš novi početak! 

Podelite...Share on Facebook17Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone